De voor- en nadelen van een eigen boot hebben

boot

Je hebt er vast weleens over nagedacht om een eigen boot te kopen. Het hebben van een eigen boot kent vele voordelen, maar ook enkele nadelen. Welke dit precies zijn, leggen we uit in dit artikel!

De voordelen van een eigen boot

laten we positief beginnen met de voordelen van een eigen boot. Een groot voordeel is dat je altijd even weg kan wanneer je wilt. Even lekker varen met de boot is namelijk het ideale dagje weg! Of je nou rustig van de natuur wilt genieten of de ruwere zee wilt gaan verkennen, het is allemaal mogelijk met een eigen boot. Ook biedt een eigen boot de gelegenheid om te gaan vissen op plekken waar je normaalgesproken niet makkelijk kunt komen. In plaats van alleen of met je gezin, kun je ook je vrienden uitnodigen voor een gezellig boottochtje. Is weer eens wat anders dan iedere week in dezelfde achtertuin op de koffie!

De nadelen van een eigen boot

Een eigen boot hebben klinkt dus fantastisch, en dat is het vaak ook! Er zitten echter ook wat nadelen aan. Zo heeft een boot onderhoud nodig. Dit onderhoud kan soms vrij duur zijn, en kost tevens tijd. Ook ben je geld kwijt aan reparaties en stalling in de haven. Wanneer je je boot erg veel gebruikt zijn deze kosten het zeker waard, en kan een eigen boot goedkoper zijn dan er steeds eentje huren. Niet iedereen gebruikt zijn/haar boot hier echter voldoende voor. Wanneer je door de week werkt en in het weekend vaak andere plannen hebt, komt de boot al snel veel stil te liggen. Ook wordt een boot in de winter doorgaans amper gebruikt. Alleen bij lekker weer heeft een boot echt meerwaarde. Varen bij vriestemperaturen is namelijk niet alleen onaangenaam, het kan ook gevaarlijk zijn.

Een eigen boot kopen

Zoals je ziet zitten er aan het hebben van een eigen boot zowel voor- als nadelen. Je zult dus goed voor jezelf moeten bepalen of de voordelen sterker wegen dan de nadelen. Ook zul je er het budget voor moeten hebben. Gelukkig zijn tweedehands boten tegenwoordig vrij betaalbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een tweedehands boot kopen bij Zijlmans!

De voor- en nadelen van een eigen boot hebben